AKSARAY / ORTAKÖY - Ortaköy Şehit Tevfik Sarısoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ortaköy Şehit Tevfik Sarısoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bayraklı Sokak Dış Kapı No4 ORTAKÖY/AKSARAY 68400
Vizyon
İlçede dinî ve akademik eğitimde söz sahibi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde örnek ve lider bir kurum olmak.
Misyon
Biz; çağın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan, millî ve manevî değerlere bağlı, sorumluluklarının farkında olan, bilgili, kültürlü, kendine güvenen, insana değer veren, çevre bilincine sahip, ileri görüşlü, problemlere çözüm üreten, paylaşmayı ve yardımlaşmayı bilen, gelecekten ümitli, vatanını ve milletini seven, sağlıklı din anlayışına sahip, hayata ve yüksek öğretime hazır MEDENİ ve ERDEMLİ BİREYLER yetiştirmek için varız.
Başarılar
2022-2023 Yılında Mezun Olan Öğrencilerimizin %50 si yükseköğretim programına yerleşmiştir.
Yatakhane Koğuşu :12
İngilizce- Arapça
Ulaşım
İl merkezinden saat başı kalkan otobüslerle ilçe merkezine ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca İstanbul, Ankara, Konya gibi merkezi illere her gün ilçe merkezinden seyahat firmalarına ait otobüsler hareket etmektedir.
Yerleşim Yeri
İlçe, Aksaray´ın en büyük ilçesidir. Yaklaşık nüfusu 32000 civarında olup Ekecik Dağı´na yakın olması sebebiyle kışları soğuk geçmektedir. Son yıllarda yapılan binalarla birlikte ilçe merkezinde konut sıkıntısı yoktur.
Okulumuz; İl merkezine 50 km uzaklıkta İlçe merkezinde yer almaktadır.
2020-2021 eğitim-öğretim yılında %40 başarı sağlanmıştır.
Tübitak Bilim Fuarı
Diğer Hususlar
Okulumuz 2022 yılında Genç Nida Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmasında 1. Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında 1., Genç Sada Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması´nda 2.olmuştur. Ayrıca Genç Bilaller Ezanı Bölge Yarışması (Isparta)´ da 4. olmuştur.